Ingrediencje:
3 szklanki mąki
1/2 szklanki cukru
3 jajka
1/2 kostki masła lub 1/2 szklanki oleju
3 łyżki śmietany
1 tabliczka gorzkiej czekolady
łyżeczka proszku do pieczenia
sól
Wykonanie:
- Mąkę, jajka, cukier, masło, śmietanę, sól i proszek do pieczenia połącz ze sobą i zagnieć.
- Czekoladę pokrój w kosteczkę i dosyp do ciasta.
- Na blachę połóż papier do pieczenia.
- Uformuj małe kuleczki i na papierze lekko je spłaszcz.
- Piecz ciastka w temperaturze 180'C przez 15-20 minut
Po bardzo długiej przerwie napisałem dołączyłem kolejny przepis. Podziękowania kieruję do mojej uczennicy, od której mam sprawdzony przepis. I muszę się szczerze przyznać, że jej ciastka są dużo smaczniejsze od moich. By się usprawiedliwić, powiem, że dalej jestem pokłócony z piekarnikiem. Po prostu nie możemy się ze sobą dogadać i mi wszystko przypala. Z pralką mam podobnie. Nie odwiruje, bo pranie źle się ułożyło w bębnie. A czy to moja wina?! Przeklęte inteligentne urządzenia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz