Czas: 45 minut Poziom: Banalne
Ingrediencje:
opakowanie makaronu lasagne
900 g mięsa mielonego
2 średnie cebule
2 jajka
1/2 szklanki bułki tartej
200 g startego żółtego sera
1 szklanka śmietany 12%
sól* bazylia, pieprz ziołowy
Wykonanie:
Rozgrzej piec do temperatury 175'C. Do miski wrzuć mięso mielone, jajka, posiekane cebule. Wymieszaj i dodaj bułki tartej. Jak będzie za gęste, dodaj odrobinę mleka. Przypraw. Ułóż na brytfannie o wysokich ściankach naprzemiennie płaty makaronu i masy mięsnej (wyjdzie kilka warstw). Całość pokryj startym serem i posyp bazylią. Włóż do pieca na 30 minut.
Z mięsem mielonym można uczynić mnóstwo smacznych dań: spaghetti po bolońsku, sznycle, wszelakie zapiekanki. Są łatwe w wykonaniu, Ale jak brzmią: "Dzisiaj na obiad Lasagne". Jest to również kolejny obiad jednogarnkowy (czyli taki, który lubię, bo nienawidzę myć garów).

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz