Czas: 1 godz. Poziom: Banalne
Ingrediencje na 12 muffinek:
jajko
1 1/2 szklanki mąki tortowej
1/2 szklanki cukru
1/2 szklanki mleka
1/4 szklanki oleju
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki soli
1/2 szklanki tartych jabłek
1/2 łyżeczki cynamonu
dodatki (czekolada, orzechy, owoce itp.)
Wykonanie:
Rozgrzej piekarnik do 200 C. Wszystkie składniki dodaj do miski i wymieszaj ręcznie. Masa ciasta powinna być grudkowata i dość rzadka. Dodaj dodatki na jakie masz ochotę. Ciasto porozdzielaj na foremki z papilotkami. Piecz ok. 20-25 minut.
Dobra rada:
Jabłka w cieście powodują, że muffinki są świeże przez kilka dni.
Oryginalna amerykańska receptura. Oryginalny i niepowtarzalny smak. Każda babeczka będzie wyjątkowa i niepowtarzalna. Eksperymentów ze smakami nie będzie końca. Sami spróbujcie...
Można z przepisu wywalić cukier i już można zrobić pikantne muffiny.
Jest to moje popisowe danie, którym niezmiernie się szczycę...


Brak komentarzy:
Prześlij komentarz