Ingrediencje:
12 naleśników + trochę ciasta naleśnikowego
500 g kiszonej kapusty
500 g pieczonego pasztetu
1 duża cebula
olej
bułka tarta
sól, pieprz
Wykonanie:
Przygotuj naleśniki i usmaż je. Pamiętaj o zostawieniu trochę surowego ciasta do obtoczenia. Ugotuj w małym garnku kiszoną kapustę z 1 szklanką wody. Na patelni zeszklij cebulę pokrojoną w kostkę. Dodaj ugotowaną kapustę i podsmażaj. Dodaj pokrojony pasztet i wszystko wymieszaj podsmażając. Farsz nakładaj małymi porcjami na naleśniki. Zawiń lekko dwa boki i zroluj, by farsz nie wychodził bokami. Zamocz w cieście i oprósz bułką tartą. Podsmaż z obu stron aż do zrumienienia. Podawaj gorące!
| Drugie smażenie krokietów |
To oczywiście nie są prawdziwe krokiety. Komu by się chciało gotować szynkę i ją mielić, jak można kupić gotowy substytut. I to nawet smaczny. Szybko to się ich nie robi. Trzeba swoje odstać nad kuchenką. Podwójne smażenie zraża do przygotowywania tej potrawy, nie tylko mnie, również innych domowników. Ale od czasu do czasu można sobie dogodzić, tym jakże sycącym, kalorycznym daniem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz