Czas: 75 minut Poziom: Banalne Porcja 24 porcje
Ingrediencje:
4 jajka
1,5 szklanki cukru
1 szklanka mąki
1/2 szklanki mleka
1 kostka margaryny
4 łyżki kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Wykonanie:
W rondelku rozpuść margarynę. Dodaj kakao, cukier i mleko. Gotuj, aż cukier się rozpuści i polewa będzie gładka. Odlej 2/3 kubka na polewę, a resztę wlej do miski. Dodaj mąkę i proszek do pieczenia. Dodaj żółtka i wymieszaj na puszystą masę. Ubij osobno białka. Dodaj je do ciasta i delikatnie wymieszaj łyżką. Wlej do wąskiej brytfanny. Piecz w temperaturze 180'C przez 50 minut. Po wyjęciu ciasto polej pozostawioną polewą.
Dobre rady
Jeśli robisz masy maślane, bądź polewy używaj margaryny typu Palma. Wyjdą gęste i nigdy się nie zetną.
Nie jestem rasistą, upiekłem Afroamerykanina... Nadal nie brzmi poprawnie. Ale polityka nie jest moją mocną stroną. Ciasto jest pyszne. Następnie przygotuję Śledzie po żydowsku...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz