19 mar 2013

Quazi Kebab

Czas: 1 godz. Poziom: Banalne Porcja dla 4 osób



Ingrediencje:
8 naleśników
podwójna pierś z kurczaka
3 średnie pomidory
3 ogórki kiszone
średnia cebula
8 liści kapusty pekińskiej
jogurt
olej do smażenia
sól, pieprz, papryka słodka, czosnek granulowany, bazylia

Wykonanie:
Usmaż 8 średnich naleśników i odłóż do przestygnięcia. Pierś kurczaka pokrój w paski o grubości 2-3 cm. Przypraw solą, pieprzem i papryką. Podsmaż na patelni. Pomidory i ogórki pokrój w plastry. Kapustę poszatkuj. Do jogurtu dodaj sól, pieprz, czosnek i bazylię. Na środek naleśnika nałóż trochę mięsa, pomidor, ogórka i sałatę. Polej odrobiną sosu jogurtowego. Całość zawiń.

Kebab to może nie jest z prawdziwego zdarzenia, ale tak samo smaczny i szybki. Kolejka fastfoodowa potrawa, która nie idzie w cycki, ino dupa od niej rośnie...

Warto kombinować z dodatkami. By naleśnik był bardziej sztywny, warto dodać trochę mąki kukurydzianej. Dla wampirów (innymi słowy czosnkowstrętami) polecam do sosu dodać curry lub papryki ostrej.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz