22 mar 2013

Ryba w cieście francuskim

Czas: 1 godz. Poziom: Banalne Porcja dla 6 osób



Ingrediencje:
1 jajko
2 ciasta francuskie
3 filety mintaja
sok z 1/2 cytryny
przyprawy

Wykonanie:
Filety skropić sokiem z cytryny i obtoczyć w przyprawach. Nałożyć je na jedno ciasto francuskie. Posmaruj białkiem rybę i ciasto. Przykryj drugim ciastem i zaciskaj, by ciasto się skleiło. Natnij grzbiety. Posmaruj żółtkiem całe ciasto. Piecz przez 25 minut w temperaturze 200'C.

Kolejna bomba kaloryczna w moim wykonaniu. Powinienem się zatrudnić w lotnictwie bądź zbrojeniówce. Danie tak łatwe, że aż boli. Ciasto, ryba, ciasto, piec. Chyba tak krótkie instrukcje powinny być, nie? Wojskowe!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz