Ingrediencje:
2 szklanki mąki tortowej
3/4 szklanki cukru
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
1 margaryna
2 jajka
1 kg jabłek (mogą być prażone)
1 litr mleka
2 budynie śmietankowe
Kruszonka:
6 łyżek mąki
6 łyżek cukru
6 łyżek margaryny
Wykonanie:
- Zarobić kruche ciasto (mąka, cukier, proszek do pieczenia, jajka, margaryna). Zagnieść ciasto i wstawić do lodówki na pół godziny.
- Między czasie ugotować budyń.
- Składniki na kruszonkę połącz ze sobą i mieszaj widelcem do uzyskania centymetrowych grudek.
- Rozgrzej piekarnik na 175'C.
- Na blachę rozłóż ciasto. Dodaj jabłka i na to wylej gorący budyń. Całość posyp kruszonką.
- Piecz przez 45 minut.
Wróciłem. Proszę o wybaczenie, ale dostałem ponad miesięcznej "bezradności kulinarnej". Nie miałem na gotowanie czasu, chęci oraz co najważniejsze: weny. A jak już coś robiłem, to już co wcześniej było. To był lekki kryzys. Po części związany z moją sytuacją.
Wracając do gotowania to nadszedł nowy sezon! Nowalijki krążą już po targu, a w cukierniach pokazują się nowe ciasta i desery, które nie omieszkam wypróbować i zaprezentować.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz