Ingrediencje:
6 dużych lub 10 średnich pomidorów
300 g mięsa mielonego
6 średnich pieczarek
1 cebula
1 jajko
1 łyżeczka musztardy
2 łyżki oleju
sól, pieprz, bazylia, koperek
Wykonanie:
- Umyj pomidory. Odetnij czapeczki.
- Posiekaj cebulę. Obierz pieczarki i pokrój w kostkę.
- Cebulę i pieczarki podsmaż na patelni.
- W misce połącz mięso mielone, jajko, cebulę i pieczarki. Dopraw musztardą i przyprawami.
- Napełnij pomidory farszem. Przykryj czapeczką i ułóż na skropionej olejem blaszce.
- Całość piecz 30-40 minut w temperaturze 175'C
W końcu naszła mnie wena twórcza! Wystarczyło przeglądnąć kilka "Żyć na gorąco" by wymyślić. Owszem zainspirowałem się przepisem z gazetki, ale składniki i proporcje, których użyłem są moje.
Moje danie podałem z żółtym ryżem i listkami bazylii. Smakuje trochę jak gołąbek z posmakiem pomidora. Nawet ketchupu nie trzeba używać.
Moje danie podałem z żółtym ryżem i listkami bazylii. Smakuje trochę jak gołąbek z posmakiem pomidora. Nawet ketchupu nie trzeba używać.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz