Ingrediencje:
1 podwójna pierś z kurczaka
1 francuska zupa cebulowa w proszku
6 łyżek płatków kukurydzianych
6 łyżek bułki tartej
jajko
olej do smażenia
Wykonanie:
- Umyj piersi i pokrój je w długie paski.
- Płatki kukurydziane rozgnieć tłuczkiem. Dodaj zupę cebulową i bułkę tartą.
- Wytarzaj paski w jajku i panierce.
- Smaż z każdej strony do zarumienienia.
Takich nuggetsów nie zjesz w żadnej restauracji czy fast-foodach. Nie będę wymieniał nazw tychże lokali, ponieważ mogę zostać oskarżony o czarną reklamę i sprzyjanie na szkodę tych sieciówek. Moje nuggetsy są świeże z chrupiącą panierką. Ich smaku jestem pewien. Dla smakoszy którzy wolą ostrzejszą odmianę, polecam do panierki dodać szczyptę (i tylko tyle!) pieprzu cayenne.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz