- 4 łyżki płatków owsianych
- 1 szklanka jogurtu naturalnego
- 1 pomarańcza lub sok
II śniadanie:
- 1 kromka chleba pełnoziarnistego
- 1 łyżeczka margaryny
- 1 plaster chudego twarogu
- świeży koperek lub szczypiorek
- 1/2 ogórka zielonego
- 1 szklanka soku pomidorowego
Obiad:
sos do makaronu:
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 3 pomidory
- 1/2 mrożonego szpinaku
- 4 łyżki makaronu razowego
- 1/2 szklanki surówki z selera lub marchewki
- 1 szklanka zielonej herbaty bez cukru
Podwieczorek:
- 1 grejpfrut
- 1 brzoskwinia
- 1 szklanka zielonej herbaty bez cukru
Kolacja:
- 1/2 gotowanego brokuła
- 1/4 papryki czerwonej
- 5 rzodkiewek
- 1 mała cebula
- 1 łyżka pestek słonecznika
sos:
- 1 łyżeczka oliwy + 3 łyżki soku z cytryny
- 1 kromka chleba pełnoziarnistego
- 1 szklanka zielonej herbaty bez cukru
Porady doświadczonego:
Brokuł powinien być ugotowany na półtwardo.
Sos na obiad należy poddusić, a makaron ugotować na al dente
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz